freddakarlsson

Mina tankar, funderingar...

Lägenheter...

Kategori: -

Hejsan hoppsan, har nu idag tittar på en lägenhet. Helt renoverad 3:a med 2 sovrum för 15 500. Den var fin som fan, högt i tak osv, helt underbar. Men det blir lite för mycket att dela 15 500 på bara två personer.

Fick ett samtal under kvällen över ett litet företag som hade två lägenheter. En var en 5:a med 4 sovrum och kosta 19 000, blir 4750 kr per person, Med balkong och vitvaror (Y)
En annan var en 3:a med 2 sovrum och kosta 13 000 blir 6500 per person. Problemet är att jag kommer inte ha råd att betala den STORA eftersom jag har för lite pengar och inte tillräckligt att betala depositionen med.... FUCK.

En dep brukar vara hyran x3. Så om jag skulle ta den STORA så skulle jag behöva betala 57 000 + 19 000 (Första hyran) Får alltså punga ut 76 000 första månaden sammanlagt. Hur fan ska det gå till! =O

TRÖTT!

Kategori: -

Skjuter mig i huvudet, är fett trött! :/
Igår var jag på arbetsintervju på en bar som heter Lincoln där jag blev erbjuden ca 80 timmar i månaden och sen va det snack om att jag skulle få heltid efteråt. So förhoppningsvis får jag den . Hoppas Hoppas! :) Dom ville att jag skulle börja redan den 20:e (om jag får jobbet), sen skulle jag provjobba i helgen så det är bara hoppas att det går fint.

Åkte till min Chef på Coop och berätta om det här. om det gick att få ihop det (ifall jag fortfarande får jobbet vill säga), men det såg rätt okej, samtidigt som att jag inte vill säga upp mig från varken Scotsman eller Coop! - Men Men.
 
Är glad för att jag kan mer eller mindre kalla mig bartender <3

Ha det bra, nu ska Elina iväg och jobba och jag ska hem och nörda! ^^

Rara Oslo - Only in Oslo

Kategori: -

Okey, att vara Rar i Oslo är som att säga konstig, och säga att en tjej är en rar tös är som att säga att hon är en konstig hora. - Konstigt land va?

Det som jag ska berätta hände mig igår... - Det finns verkligen sjukt folk i Oslo... HELT SJUKT.

En kille kom fram till mig och fråga mig om en cigarett, jag sa "Nej", han frågar sedan "hvarfor ikke" och jag svarar bara att JAG köper cigg för att JAG ska använda dom, men han fortsatte tjata och jag säger Nej Nej gång på gång.

Han börjar då hota mig att ta hela paketet (Då börja han ta upp sin pocketknife med vertyg ink en liten kniv) Jag sa till han att det är bättre att han köper egna cigg. Då börja han gå mot mig hotfullt. Sen kom hans flickvän och undrar "Va sker?" Då säger killen "jag ska kutta svenskfittan" Samtidigt gör han en "hugg" gest med kniven. Hon tar tag i honom och hon säger "skit i han" Sen ville han slåss men hon putta bort honom.

- Ska tillägga, JAG PROVOCERA HAN INTE, jag bara va där rökte min cigg och sa nej, han frågar varför inte och jag svara. - Stand my ground. Att man kan hota en annan person för EN cigarett. Cigaretter dödar, men inte på det här sättet dom menar på paketet va?

Hästkött

Kategori: -

En sak som jag måste få skriva ur mig här... Jag vet inte alla källor osv, men tänk efter när det sägs vara hästkött i findus lasange eller i ikeas köttbollar. Det är ju inte förens nu DU har fått reda på att det finns hästkött i vissa grejer, Varför reagera om du själv inte har märkt saken.
 
Häst kött smakar inte annolunda, det är inte farligt och det är väldigt mycket som Oxekött, - Mört, saftigt och smakrikt. Varför ska man hindra något som egentligen är bra, men har blivit en mindre bra grej just nu? Du märker ju inte av det. Hästkött har funnits i alla tider, du kanske inte har tänkte på det.

"I det förkristna nordiska samhället hade hästen stor betydelse och hästkött åts bland annat vid religiösa högtider. Att äta hästkött betraktades senare under medeltiden som en hednisk sedvänja och var därför tabu. Även själva hästslakten betraktades som oren. När hästar skulle avlivas anlitades bödelns dräng, rackaren, och köttet slängdes bort eller gavs åt hundarna.
I svensk handel förekommer hästkött vanligen som rökt och skivat smörgåspålägg (hamburgerkött) eller som ingrediens i vissa korvar. Större delen av det hästkött som säljs i den svenska dagligvaruhandeln importeras från Sydamerika. Av etiska skäl väljer många svenska hästägare att avliva hästarna på gården istället för att skicka dem till slakt. Kött från inhemska hästar blir ofta djurfoder för katter och hundar, medan avfallet brukar skickas till en uppsamlingsplats"

Dags att vakna upp lite nu och inse att det inte är så farligt, framförallt inte om du själv har märkt det...Hästkött är mer eller mindre som att äta Oxekött (Ko).

Barskola?

Kategori: -

Jaa nu har jag hittat något jag verkligen vill gøra, haha, helt sjukt. Nær jag væl hittar något så kan jag inte sluta tænka på det. (Och just det, sorry før att jag skriver på ett norskt-tangentbord)

Har kollat mycket på Barskolan och Bartendarskolan, Bartendarskolan verkar vara den størsta och den mest seriøsa men frågan återstår, ska man hålla sig till Oslo och jobba samtidigt, eller ska man åka till London just før att det ær billiga flyg eventuellt att åka till Barcelona før lite varmare stælle, eller kanske Kos eller Phuket? Eller Miami? SVÅRT DET DÆR!!! VET INTE VAD JAG SKA VÆLJA! :)

Aya... låt førslagen komma in. ^^

Hotad på jobbet!?

Kategori: -

Okej, inget småsnack om vad jag har gjort idag eller något alls. Direkt till saken.

Idag precis när mitt pass på Scotsman skulle börja så är det ett gäng på fyra personer som börjar bli fulla, högljuda och bara allmänt respektlösa.
Dom fyra personerna går upp till andra våningen och ska spela biljard och jag ringde min kollega som bartendrar på den våningen och varnar för dom och vi bestämmer för att dom har fått tillräckligt.

Hon nekar dom och då kommer dom ner till mig på Entré våningen och ska ha öl, men jag nekar dom och säger att dom är för fulla, (inte han som beställer men dom andra). Så börjar dom diskutera med mig och tjafsa, dom förstår inte varför dom inte får någon dricka men förklara för dom varför ca 5 gånger.

Sen kommer en av dom som var mest full och frågar vad är problemet, åter igen säger jag dom var för fulla, respektlösa och har kastat snus på golvet och pommes lika så. Mannen som är fullast tar sitt finger mot sitt huvud, gör en pistol finger och riktar den mot mig och "skjuter" mig i huvudet.

Det blev väldigt svart där en stund, jag springer över till hans sida och puttar honom mer eller mindre ut till dörren och säger till att man inte beter sig sådär, att han är dum i huvudet och att han hota mig med att "skjuta" mig. Inte nog med det så ska han slåss också. Så kommer den kommentaren "Jävla svensk", jag sa bara tillbaka "jävla rasist."

Som tur så har han en vän som inte är så full och faktiskt går i mellan men samtidigt puttar ut sin vän. Han säger "Ursäkta, han menar det inte" jag säger bara då, "DET SKITER JAG I, HAN SKA UT"

DON'T MESS WITH A SVENSK.

Nu ska jag mysa med Elina, GODNATT.

ORDET NEJ!

Kategori: -

Nej, jag vill inte bli medlem i hos er, nej jag vill inte få billigare el, nej jag behöver inte ett annat abonemang på min telefon. Och, nej jag vill inte ge pengar för att du är hemlös, nej jag vill inte ge pengar för att du har ett heroinproblem, Och bara för att jag har en cigg i munnen betyder inte det att jag har en att ge till dig eller alla andra tiggare. Jag åker inte till Sverige för att köpa billiga cigg så DU kan tigga en av mig! Nej Nej Nej
 
*Vanliga problem när man går på stan eller åker T-Bana. Man får aldrig vara ifred.

-Jaja, jag vet att jag är omännsklig.

 
Inte nog med det... Svettlana (den äckliga tjejen som luktar någon förjävligt som egentligen heter Hege) kommer hem och ska använda köket.
Såhär vare, en kille som bor på kollektivet laga mat innan, jag kommer dit och det är inte så värst rent så jag fixar ordning, hel rent överallt och hon har en JÄVLA tendens att lägga en kvin precis på kanten till diskhon... sen lagar jag mat och lite spill av pannkaksmet blire allt. Men...! Sen kommer Svettlana hem, frågar om jag kan flytta mina saker för att hon ska bre mackor, "fine" tänkte jag. När jag sen kommer tillbaka så är det smulor överallt och smör och sen hennes jävla kniv!
 
Vi är liksom 4 person på ett kök som har en platta som fungerar, det är SKIT litet och så ska man göra det värre, Behåll din jävla kniv i ditt jävla rum och gör rent efter dig. Jävla Haga. (Hege)

Jag önskar Norge - Good Luck!

Kategori: -

Dom flesta såg vad jag skrev på FB för några dagar sen... om inte så finns länken här 
Såklart vet jag att alla tycker olika - Men samtidigt, nej. Jag tippar inte på Svergie när Sean Banan går vidare...
 
Här är en av Norges bidrag som jag diggar som fan. - Om jag inte har fattat fel så är det den låten som blev vinnare i Norge, tror dom redan var klara med det här.

När man inte kan sova...

Kategori: -

Tjeeeena! Ett förlag på folk som gör drinkar, även fast jag är extremt Rookie så har jag ett förlag på vad man kan göra när man inte vet vad man ska göra för drinkar...

>>ABSOLUT DRINKS<<
Snygg design, coola funktioner, cool app och nya idea till drinkar. Adda drinkarna och få till en köplista på vad du ska köpa... 


ALLADRINKAR
Skit lätt, skriv bara upp vad du har i hyllan, Vipps så kommer förslag på vad du kan göra...
T.ex så hade ju Malibu hemma men visste inte vad jag kunde blanda med den, hitta då att jag kunde blanda den med Melon likör + sprite/7up = Den där Mary

Kunder - på två olika ställen

Kategori: -

Jag låter säker väldigt "oprofessionell", det är inte med meningen... Men såhär är det.

Idag när jag jobba på Coop så kommer det fram en kvinna som vill ha en såkallade Kylling, hon frågar då hur mycket den kostar och svarar då att den kostar 49,90 kr, (Normal pris är egentligen 39,99). Hon frågar då varför vi har höjt prisen på den? Svaret varierar från kund till kund ibland - beroende på hur dom själv är som kund. Som tills svars så kan det vara allt från "Det är tyvärr inte vi som bestämmer priserna utan det är huvudkontoret osv" till "Leverantören själv har högt priset, så inköpspriset för oss blir dyrare därav måste vi höja våra priser."

Men då hon gör är inte att försöka ha förståelse över situationen utan istället säger "Vad är det för specialpriser som gör att det blir dyrare" - medans hon samtidigt är påväg att gå därifrån. - Det är det värsta, att vara nonchalant och sedan ge en kommentar och sen gör så jag inte kan svara henne... (Vadå, ska jag liksom springa efter kvinnan? Neee det går ju inte)

Det här är lite av mitt motargument nu, efter lite funderingar såklart.
När du går till en pub eller bar och ser att priserna är mer eller mindre dyrt, vad gör du? - Du går ju inte upp till närmsta bartender och frågar varför priset är så högt i en dryg och dum attityd..Sen finns det människor som faktiskt bara frågar hur mycket den och sen den andra ölen kostar och väljer den billigaste,

Men vad gör ca 99% av den normala befolkningen, jo ni ser priset, vänder på klacken och går ut och hittar något annat ställe, du går sen aldrig till Pub nr1 igen eftersom det var så dyrt.

Varför ska det vara en sån jävla skillnad från butik och bartender? - Ärligt talat.

Vilken typ av "Yolo-person" är du?

Kategori: -

Tänkte mycket på det här med ordet Yolo - You Only Live Once. Vad är det egetligen? Jo alla vet ju vad det betyder men vad är egentligen innebörden?

Vi säger såhär att du har en ansvarsfull person som inte vågar riskera något, som tex. väljer att inte dricka sprit, röka eller i huvudtaget har en fylla? Eller att du är flygrädd och du väljer att inte riskera att dö eller väljer att inte ens gå utanför dörren och uppleva värden - Är det just Yolo = Ta vara på dig eftersom du bara lever en gång...

Eller... Du är en person som festar varje dag, röker både det ena och det andra samt tar andra droger. Du skiter i allt, skola, jobb osv. just för att Yolo = Du ska ha så kul som möjligt eftersom du bara lever en gång...

Detta är väldigt svart och vitt men... Vilken är du?

Wtf?

Kategori: -

Oj, här har det inte hänt något typ - är förmycket med Elina, men hon vägrar ju att låta mig vara, Suck. Jobbigt liv jag har.

Aja, efter Falkenbergshelgen så har det inte hänt så mycket, har jobbat mindre än vad jag vill göra. kommer inte upp till 40 timmar den här veckan, och garanterat inte nästa vecka heller... FAN! - Mer jobb tack!
Jag trivs ändå på båda Coop och Scotsman, inte vill jag byta något av dom.

Men helgen har varit gött, har jobbat fredag och lördag på Scotsman och bartendat. Jag känner direkt att efter varje gång så lär jag mig mer och mer, sen alltid lika kul att jobba med Frank som jag har gjort nu i helgen.

Idag så ska Elina jobba (JAG VILL OCKSÅ JOBBA) så jag ska dra till mig och bara chilla. Har dock gått en promenad runt Aker brygge, sen kommer hon till mig ikväll när hon har slutat. Sen är jag ledig imorgon också! =/