freddakarlsson

Mina tankar, funderingar...

Hästkött

Kategori: -

En sak som jag måste få skriva ur mig här... Jag vet inte alla källor osv, men tänk efter när det sägs vara hästkött i findus lasange eller i ikeas köttbollar. Det är ju inte förens nu DU har fått reda på att det finns hästkött i vissa grejer, Varför reagera om du själv inte har märkt saken.
 
Häst kött smakar inte annolunda, det är inte farligt och det är väldigt mycket som Oxekött, - Mört, saftigt och smakrikt. Varför ska man hindra något som egentligen är bra, men har blivit en mindre bra grej just nu? Du märker ju inte av det. Hästkött har funnits i alla tider, du kanske inte har tänkte på det.

"I det förkristna nordiska samhället hade hästen stor betydelse och hästkött åts bland annat vid religiösa högtider. Att äta hästkött betraktades senare under medeltiden som en hednisk sedvänja och var därför tabu. Även själva hästslakten betraktades som oren. När hästar skulle avlivas anlitades bödelns dräng, rackaren, och köttet slängdes bort eller gavs åt hundarna.
I svensk handel förekommer hästkött vanligen som rökt och skivat smörgåspålägg (hamburgerkött) eller som ingrediens i vissa korvar. Större delen av det hästkött som säljs i den svenska dagligvaruhandeln importeras från Sydamerika. Av etiska skäl väljer många svenska hästägare att avliva hästarna på gården istället för att skicka dem till slakt. Kött från inhemska hästar blir ofta djurfoder för katter och hundar, medan avfallet brukar skickas till en uppsamlingsplats"

Dags att vakna upp lite nu och inse att det inte är så farligt, framförallt inte om du själv har märkt det...Hästkött är mer eller mindre som att äta Oxekött (Ko).

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Det handlar inte om att hästkött smakar som oxe eller gott eller vad du nu menar. Det handlar snarare om ursprungsmärkning. Då hästar behandlas med medicin vi människor inte önskar att få i oss så kan det vara ganska fint att veta om det är häst o varifrån den kommer osv. Du kanske ska ta reda på fler källor ;)

    Svar: Det vet jag också! Fast chansen att vi dör av det eller skadas av det är MINIMAL! .
    Fredda

    2013-03-20 | 22:24:11

Kommentera inlägget här: