freddakarlsson

Mina tankar, funderingar...

Troligtvis den bästa bilden

Kategori: -

...tagen på fyllan

Haha,, jag dör. Älskar kommentarna

Go hard or go home

Kategori: -

Nu slutar jag med "ibland" rubrikerna!

Ja vad ska man säga, Datorn fungerar som den ska och tack Sara och Andre som hjälpte mig med skiva. Just idag längtar jag mer och mer till Stockholm och Norrköping med bästa... och snart blir det också London på det också.

+ Snart får Pernilla barn och då ska man bli gudfar, känns jätte kul. Så det blir att komma hem någon gång i slutet av Januari eller någon gång i Februari till dopet.

Schema
Nov
9:e Festa i Norrköping med gänget
10:e Festa i Stockholm med Johannes
Dec
24-26:e Jobb
28:e el. 29:e Festa i Norrköping med gänget
Jan
8-11:e London med gänget

Låter som en plan det här...  Go hard or go home

Ibland skriver man ibland...

Kategori: -

 
... på varje rubrik, det har bara blivit en vana nu, ett bra sätt att börja ett inlägg med... för ibland är man ju trött, ibland har man tråkigt... Man har det ju inte så hela tiden =) Det gäller att vara smart...

Jag tänkte på en sak förra veckan när jag jobba på Scotsman... när jag jobbar så plockar jag för det mesta glas osv.. "busboy". ofta så är det folk som lämnar väldigt fulla 6 dl glas men som man måste slänga eftersom ingen dricker det.

Tänk er då vilken rehablitering det skulle vara för en alkolist att jobba så, tårarna bara rinner varje gång han slänger i öl... Haha priceless... Skulle kunna tänka mig Dahla jobba där... inte så lyckat tror jag! x) Hahahahha.

Jahopp. igår blev det bara lugnt iallafall för min del, var på Oslo City och kolla läget, kommer in i ett av varuhusen så är det en fett jävla skärm som det visas Starcraft på ... sickest. Sen så fixa jag mig en bärbar CD Spelare som kanske eventuellt fungerar så att man kan installera datorn utan problem... Men det får vi se idag, ska fixa en Win 7 skiva snart, ska bara låta folk få sova lite till :D
 

Ibland måste man göra sysslor

Kategori: -

Jag sitter här ensam... tråkar i sängen, har inget att göra alls förutom att tvätta och laga mat... Yippi!

Har spelar Battlefield 3, Fifa och kollat på How I Meet your mother! Så ah. kul liv.

Men jag har sjukt mycket att se fram emot nästa månad! Bla. fest i Stockholm och Norrrköping... :) Kör bara kör! <3

Ibland tar det lång tid

Kategori: -

 
Alltså... nu har jag väntat länge på mina dator delar. fortfarande inget på posten så nu måste jag vänta yttligare till imorgon, får jag den inte då så tror jag att jag smäller av.
 
Verkar heller inte bli något jobb i helgen... så bara 30 timmar denna vecka fast, jag klagar inte, skönt ändå... men vill hitta på något i helgen, flamsa runt med några norrmän kanske ? Help me

Ibland så pajar datorn.

Kategori: -

Hej hopp. I helgen så blev det sjuk mycket jobb. ca 35 timmar fredag och lördag. Helt sjukt. Veckan allt som allt 57 timmar. det är fan helt okej. bra lön den 1:e nästa månad från scots och även den 15:e från coop. Är redo att endast leva på Scots lönen och bara spara Coop lönen! :) ihihi.

Men ah. men dator har pajat. skulle installera ett program i datorn. När hag kom hem igår / idag / inatt kl 05:00 så satte jag igång daton och skulle titta på lost och somna till det. det visa sig att det var virus, (antar jag)

Ibland är man nere

Kategori: -

Känner bara just nu att jag bara vill ligga ner och typ - dö.
Okej, låter dramatiskt när man säger så... men ni vet, när man får den där känslan att man bara vill skita i allt och ignorera omvärlden, vardagen.

Så känner jag iallafall. Bara försvinna, redan gjort liksom, men bara försvinna från "min" vardag. Klart jag är glad över att få jobba osv. men ahh, nu är jag trött och seg - saknar mina vänner därhemma i sverige. Saknar förmycket.

Saknar min festlägenhet, saknar min lilla katt till son (bilden), saknar Dannes damphumör, saknar kvällciggen med Jenney. saknar Norrköping, saknar umgänget i allmänt.

Här är det inte samma sak... inte samma alls...

Men jag vet en sak, om jag tänker som jag gör just nu imorgon, lördag, söndag och även måndag så kommer jag gå under. Så övertalar/övertygar mig själv att vara igång och bara köra. Full ÖS

Ni får vara bättre på att svara på Viber - Vänner, Behöver det!

I'm Stong

 

 
 
 

Ibland är man eftertraktad

Kategori: -

ca 58 timmar denna vecka. Pengar. <3 (Blev söndag också)
 
Kom nyss hem, skrev till min foster mamma från Finspång. Det var ett tag sen man hade kontakten med henne. Lite roligt med tanke på att min egna mor och far har ingen aning att jag bor i ett annat land, om ingen har sagt något vill säga. lite kul x) 
Bjuder på bilden nedan, Enjoy
 

Ibland blir det inte som man

Kategori: -

... har tänkt sig

Får se nu vad som händer i helgen, jobb förhoppningsvis då när mina planer för helgen försvann, aja hoppas att det finns tider till mig så jag kan tjäna MER pengar, om jag får jobba på både fredag och lördag på Scotsman, så har jag fått i hop det till ... 33½t Från Coop + Scotsman (9t lör)+ (9t sön) = 51 ½ timmar

-Koster - Strömstad

Ibland blir man glad av bilder

Kategori: -

Lite från "Coop rock" festen ^^
 

Ibland får man ingen sömn

Kategori: -

"Kära John Blund
Jag vill bara säga till dig en sak, jag hatar verkligen dig. Natten från den 15:e - 16:e November så var jag nästan helt sömnlös.

Besviken det är vad jag är, flera gånger vakna jag upp med panik och ångest, varför gör du det för? Varför kan du inte bara låta mig få sova mina 6-7 timmar utan problem?

Men nej nej, jag får bara 4 timmar och vakna varannan kvart, jävligt osportsligt. Tack för inget - Jävla tönt.

MVH Fredrik"

Vet inte dock vad hans adress är, men ah. hmmm.
Tror fan att jag lika gärna ska vara uppe nu. Spela bf3 kanske? ^^

btw Snart Jul,,,   Och på jobbet kommer vi gå runt med tomte luvor! xD

Ibland jobbar man

Kategori: -

Yeeppp,, 8 timmars jobb är nu avklarade och nu sätter jag med ner, sätter igår Viber och ringer Danne och spelar lite HoN!

Denna veckar får jag ihop till 33,5 timmar - bättre än inget! ^^ Nästa månad så ska min "färskschef" ha semester så vecka 44-45 blir fett, 40 timmar minst iallafall från Coop och sen får vi se resten från Scotsman också! ^^

Men hmm,, ska ju åka till Stockholm den 10:e Nov, tänkte åka hem till Norrköping den 8:e Nov osv. men blir nog att jag åker hem den 9:e istället och predrinking till Lördagen! ;D hehe... Puls på fredag- standard.
Fast ah, vi får se hur det blir liksom! - Allt krockar och jag vill inte åka iväg från jobbet heller förmycket.Samtidigt som jag inte har råd att betala en resa hem - stockholm och sen oslo... Samtidigt som jag känner att: Betalar jag så mycket så kan jag ju vara hemma ett tag.

Aja vi får se... kanske bara åker till Stockholm och tillbaka! - vet inte än! hmmm
 
 
btw... saknar mitt korta hår... behöver klippa mig! =S

ibland är man trött

Kategori: -

Okej, igår vad kul! Mer än så behöver jag inte säga! - för trött för allt bara...

Och imorgon är det en ny vecka också. jag som vill sova ^^
30 timmar fick jag ihop det till den här veckan iallafall och nästa vecka blir det 33,5 timmar!

Intjände pengar än så länge: 22 654


Ibland vet i fan.

Kategori: -

Ibland undrar jag, hur folk tänker...
det är alltid så att alla som beter sig som svin
och gör dumma saker, vinner på allt.

så känns det iallafall, känns allt för ofta
att folk "klankar" ner på mig , ser på mig
som att jag är längre ner i näringskedjan.

Hade en kund på Coop igår som måste varit helt totalt förståndshandikappad!

Jag hade först en väldigt berusad man som jag plockade åt på färsken. väldigt svårt att bestämma sig och det tog extra tid, fine... han var trevlig så jag ska inte säga att han är dum i huvudet som kom in i butiken berusad... finns värre, folk som har varit höga som hus iallafall när jag jobba på Netto Bråddgatan i NKPG.

Not the point...

Men jag hälsa glatt på kunden efter i vilket fall, så sa han snabbt att han skulle det han skulle ha och i väldigt irriterad ton. Jag fråga fortfarande vänligt, "Ursäkta kan du säga det där igen".
Då så låter han väldigt besvärad och irriterad och säger: "4 st Lunsjkaker".
Jag strunta det i det, jag notera det bara men inget mer, ville inte göra en stor grej av det. Så jag fråga ändå väldigt snällt igen "Hur många sa du?"
Skit irriterad och förbannad och nästan skrikandes "fire" (fyra).
Inte nog med det så räknar han med fingrarna och verkligen skulle försöka påpeka som att jag var dum i huvudet eller som att jag var 5 år. (Tänk er riktigt överdriver.)
Jag fråga rätt ut : "Har du en dålig dag eller?"
Han "Jag har ståt här och väntat länge och ni brukar alltid vara två. Och sen förstår du inte ens vad fyra är"
Jag "Ja, men nu är vi inte det och det är inget du behöver bli irriterad över och att det ska gå ut på mig. Det är inte så jävla lätt att flytta till ett land och kunna förstå ALLT vad ni säger, flytta hit för 3 veckor sen, så det är inte så jävla lätt."

Sen sa han inget till mig och jag sa inget till honom... jag var bara nära på att sparka sönder något i köket sen efter...

Så lycklig

Kategori: -

......över något så litet!

Ska sitta och "gamea" hela natten, plus hela dagen imorgon, ska få fyrkantiga ögon - Its gonna be Legen wait for it .... . DARY!

Ska bara fixa en VGA kabel också så kan jag ha datorn inkopplad i skärmen med mitt "normala" tangentbord också!

LÖVE
 
 
Btw. fick höra av en person idag att han brukar ibland titta på min blogg, även andra tex. kolleger osv. Hoppas ni gillar att läsa det jag skriver om, och tycker det är "intressant". iallafall lite! =D

ALESSO

Kategori: -

Beat

Kategori: -

Nyvaknande... trött och seg, hade en klockren kväll igår med Helene efter jobbet, tur att man kan skaffa sig Norska vänner, så slipper man ju vara så ensam i den här världen! =D

Ikväll vet i fan vad jag ska göra... hmh? Imorgon är jag ledig och så, spara krafterna inför en helvetes dag på fredag 13-18 på Coop och sedan 19-04 på Scotsman.
 
På Fredag är det en STOR personalfest för coop, Alla coop i hela Oslo får komma. Nice! =D

Ska väl försöka få tag på en tv som jag ska köpa, ikv, eller imorgon, så kan jag skaffa mig BF3 och Nörda.

Flying high

Kategori: -

 
Jobb 14-20 See ya ^_^

Where am i?

Kategori: -

En sak är säker - jag hatar drama, ändå kommer draman till mig när man är i ett annat land, det kan jag inte fatta...

Flytta ju hit lite för att komma ifrån allt... Önska bara att folk kunde tolka saker på rätt sätt och inte på fel sätt, och jag önska folk inte var så jävla långsinta.... Herregud, Vad är problemet!

En del är som mamma som har varit osams med min syster i flera år, om man jämför mig och Danne så kan han och jag ha skit stora gräll och sen är dom bort inom 1 timme.

Du gör ju allt för att förstöra för mig

Kategori: -

Att vissa personer inte lär sig, kan inte fatta. kan inte förstå...
Jag erbjöd mig att hjälpa och fixa så att Magnus komiväg eftersom personerna han bodde hos var kattallergiska, sa bara att jag fixar det (även fast det har varit ett så stort tjafs om att dom ville ha honom där ute, till och med att jag inte fick hämta honom, fast nu spelar det ingen roll för att jag är norge), och att jag vill att Magnus ska vara hos någon jag känner och inte tvärt om.. och ni fråga mig om hjälp.

Så får man ett "Du gör ju allt för att förstöra för mig, tack! " när man erbjuder sig... Vad har jag egentligen gjort för att förtjäna det här? Ärligt talat.

Har tänkt på det här hela dagen, vad gjorde jag för fel? - När folk frågar om hjälp, ska jag bara säga...   "Sug min k*k" då.  För det kunde jag lika gärna göra, för jag skulle få exakt samma otrevliga och konstiga respons som jag fick idag när jag faktiskt försökte bara snäll och hjälpa.

Så. Fuck Karma, Fuck Ödet, dom som beter sig om idioter vinner mest. Punkt slut!

(Kul grej, sökte på en passande bild på Google... Sökte till en början på "Suck" - Smart va?)

Cash flow?

Kategori: -

Ja ...vad ska man säga...  
Igår...
Coop: 167 x 8 = 1336kr
Scotsman: 174 x 9 = 1566kr / (+300+242) = 2108kr

(tim/lön) x (tim) = (totala) / (spya)+(tip) = Totala

Okej, gjorde det lätt för att att förstå vad jag menar, en liten ekvation... Kortfattat, igår tjäna jag 1336kr på Coop.
Efter det så va det jobb på Scots... och där tjäna jag totalt 2108kr, egentligen 1566kr men eftersom jag torka spya + dricks så blev det 542 kr mer!, NICE.

Så 3444 kr på en dag!
Allt är omvandlat till SEK.

Partysvensk?

Kategori: -

Aja, medans alla festar så väntar det 8+9 jobbtimmar imorgon, fullt fart från kl 10:00 till kl 04:00!

GO BABY GO!

Dock blir nästa vecka betydligt lugnare, ca 30 timmar bara... Suck! I want more.
Aja, bara ta mig en öl och fira att det är fredag antar jag... x)

Nästa helg taggar vi Coops personalfest, COOP ROCK, Alla Coop i Oslo på samma fest, nice!

Jobb hora

Kategori: -

eller på Norska - "Jobb tøs"

Det är vad jag är! ^^
ca 45 timmar kom jag upp till förra veckan... Den här veckan är det 54 timmar! GÖTT, LÖNEN ALLTSÅ! ca blir det 7700 SEK förra veckan, och den här veckan blir det ca 9500 SEK :)

GÖTT MOS

Är det i det här tempot så kan jag räkna med att tjäna ca 34 000 sek varje månad. :) Om det går såhär bra så räknar jag med att spara ca 25 000 sek varje månad. och mitt mål är ju 100 000 innan jag åker hem. eller ett år! Men 100 000 kommer jag få ihop till utan problem! =D haha.. Happy dude!

Fia...

Kategori: -

Visa respekt...

Kategori: -

Ohlaa, har jobbat och försökt att hjälpa lilla Linn att hitta i lilla Oslo! xD haha, inte lätt att vara svensk i Oslo tydligen! ^^

När vi satt och diskutera och snacka med varandra ute så kommer det ca 10 st bara frågar om pengar, cigg eller pengar. oftast pengar. alltid "utlänska" personer.
Samma sak hände igår när jag och Linn skulle ta en Öl tsm på The Scotsman.

Idag blev jag så irriterad att jag kolla inte ens på personen som bad om pengar, ung kille, så jag bara vifta typ Schas åt han men handen, och då så säger han "Eyy, du ska visa mig respekt" - Det jag sa var tillbaka "Du också" så börja han härja lite småsur medans han gick iväg.

Jag menar, är det inte lite respektlöst att tigga om pengar? Varför ska man visa respekt till han då för? .... Världen är lite konstig säger jag.

Tänker på vad Camilla som var med i Svenska BB2012 sa: "Jag har ingen sympati för tiggare, spelar ingen roll vilket land dom är ifrån eller vilket land jag besöker, det finns ALLTID ett system för sånna som inte har pengar - tex Soc - bidrag"

True!